ÆGDONATION

I folkemunde betegnes både det at give og modtage æg for ægdonation.

Ægdonation

Skrevet af: Dorthe Andresen, Speciallæge i Gynækologi og Obstetrik

Giv livets grave: Bliv ægdonor

Velkommen til IVF-SYD – en verden, hvor mirakler sker hver dag. I hjertet af vores arbejde ligger ægdonation, en smuk og altruistisk handling, der giver barnløse par den mest værdifulde gave: muligheden for at blive forældre.

 

Hvad betyder det at være ægdonor?

At være ægdonor er en enestående mulighed for at påvirke andres liv på en dybtgående måde. Det er en proces, der kræver overvejelse og engagement, men resultatet er ubeskrivelig. Ved at donere dine æg, bliver du en nøgleperson i en rejse mod forældreskab – en rejse, der for mange har været fyldt med udfordringer og længsel.

Vores klinik fokuserer på at gøre processen så sikker og støttende som mulig. Fra det indledende møde til medicinsk evaluering og selve donationen, er vores team med dig hvert skridt på vejen. Vi sikrer, at alle procedurer udføres med den højeste standard for pleje og professionalisme.

Fertilitetsbehandlere kalder det at give æg til en anden kvinde eller par for ægdonation, mens det at modtage donoræg for ægmodtagelse eller ægreception. Den faglige betegnelse for æg er oocyt, hvorfor begreberne oocytdonation og oocytreception også hyppigt anvendes.

Når en kvinde har doneret sine æg til en anden kvinde eller par, så overgår retten til æggene samt moderskabet juridisk til modtageren af ægget.

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal en ægdonor være mellem 18 og 35 år og må maksimalt give ophav til 12 børn. Det anbefales, at en ægdonor maksimalt donerer æg seks gange. En ægdonor kan vælge at være kendt, anonym eller ikke-anonym donor.

Ægdonor – Typer

En kendt ægdonor er typisk en donor, som modtageren selv kender.

En anonym ægdonor kendes ikke af modtageren, men man kan få oplysninger om hudfarve, hårfarve, øjenfarve, højde, vægt, blodtype samt alder.

En ikke-anonym (åben) ægdonor kan tillade at modtager får flere oplysninger, heriblandt kan barnet få tilladelse til at kontakte ægdonor, når barnet bliver 18 år (åben donation)

Bliv ægdonor og hjælp forældreløse par

For mange par er ægdonation den sidste chance for at opleve glæden ved forældreskab. Din donation kan være nøglen til at åbne døren for et livs kærlighed og glæde for et par, der længes efter at starte en familie. De historier, vi hører fra forældre, der har fået hjælp gennem ægdonation, er hjertevarmende og bekræfter den enorme betydning, denne handling har.

 

Bliv ægdonor hos IVF-SYD

Hvis du overvejer at blive ægdonor, inviterer vi dig til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Vi vil give dig al den information, du har brug for, og besvare alle dine spørgsmål. Det er vigtigt for os, at du føler dig informeret og tryg ved hele processen.

At være ægdonor er mere end bare en medicinsk procedure; det er en handling af kærlighed og medfølelse. Hos IVF-SYD er vi dedikerede til, bedst muligt, at matche ægdonor med modtager og vi er dybt taknemmelige for hver eneste kvinde, der vælger at gå på denne rejse med os. Sammen gør vi forhåbentligt drømmen om forældreskab til virkelighed.

Dobbelt ægdonation

Pr. 1/1-2018 er dobbelt donation blevet lovligt i Danmark. Dvs. at man nu både kan modtage donoræg og donorsæd i samme behandling, dog er det et krav, at en af donorerne (enten æg- eller sæddonor) er ikke-anonym.

Hvis du ønsker at blive ægdonor og gøre en fantastisk stor forskel for barnløse, som oftest har kæmpet med barnløshed i mange år, kan du læse mere her:

Hvis du/I ønsker at modtage æg fra en ægdonor, kan du læse mere her:

Fertilitetsklinik IVF-SYD
Skærbækvej 4
7000 Fredericia
Tlf.: 76 24 50 20
E-mail: info@ivf-syd.dk

Cvr nr. 40913637

Skanningsklinik på Sjælland
Gynækolog Charlotte Floridon
Ahlgade 51, 2
4300 Holbæk
Tlf.: 59 44 13 01
kontakt@gynfloridon.dk
gynfloridon.dk

Skanningsklinik på Fyn
Gynækolog Stinne Bergholdt
Vestergade 39, 3 tv.
5000 Odense
Tlf.: 66 13 60 12
gynbergholdt.dk

 

 

© Fertilitetsklinik IVF-syd

Udarbejdet af Byro