Her kan du læse om nye tiltag på klinikken samt andre nyheder ifbm. barnløshedsbehandling.

22.05.2018

Persondataforordning og privatlivspolitik

Fra den 25. maj 2018 vil hele Europa have en ny fælles lov om behandling af persondata: Persondataforordningen. Formålet med den nye lovgivning er at styrke beskyttelsen af enkeltpersoners personlige oplysninger.

I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient, indsamler og behandler Fertilitetsklinik IVF-SYD en række personoplysninger om dig. I vores privatlivspolitik beskrives, hvordan Fertilitetsklinik IVF-SYD behandler, bruger og videregiver dine personoplysninger.

Læs vores Privatlivspolik


10.01.2018

Bliv ultralydsskannet i Odense

Vi har etableret et samarbejder med Jordemoder.dk for patienter, som skal ultralydsskannes i forbindelse med fertilitetsbehandling, og som finder det nemmere at blive skannet i Odense i stedet for på klinikken i Fredericia. Adressen på Jordemoder.dk er: Middelfartvej 115a, 5200 Odense V, telefon nr. 42428899.


19.12.2017

Dobbeltdonation gøres lovligt i Danmark

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, som gør dobbeltdonation lovligt pr. 1/1-2018

Dobbeltdonation betyder at både æg og sædceller kan stamme fra donorer.

Vi er meget glade på IVF-SYD for denne lovændring, som gør, at vi kan hjælpe endnu flere mennesker med at få deres drøm om et barn opfyldt.

Kontakt os for yderligere information


 26.07.2017

Vi er flyttet

Ny adresse er: Skærbækvej 4, 7000 Fredericia

 


20.03.2017

Der bliver næsten født ét IVF-SYD barn om dagen

Vi har opgjort vores resultater for behandlinger udført sidste år (2016) og det er med stolthed, at vi kan fortælle, at vi forventer fødsel af 308 børn efter behandling på klinikken i 2016, hvilket vil sige, at der i gennemsnit næsten bliver født ét IVF-SYD barn om dagen.

15.03.2017

Se en flot lille film om befrugtning, deling af det befrugtede æg og tilblivelsen af et barn


11.01.2017

Mangler du donoræg?

Vi har i øjeblikket stor tilstrømning af ægdonorer, så kontakt os hurtigst muligt 


15.12.2016

BABY eller alle pengene tilbage

Vi har indført en ny mulighed på IVF-SYD.

Hvis ikke du/I bliver gravid og føder et barn efter IVF/ICSI-behandling, får du/I alle pengene retur.

Programmet tilbydes efter individuel vurdering og koster 99.500 kr.

Kontakt os for yderligere information 


28.11.2016

GIV LIV- BLIV ÆGDONOR.

Styrelsen for Patientsikkerhed lancerer i dag kampagnen ”Giv Liv – Bliv ægdonor”. Kampagnen skal øge antallet af kvinder, der vil hjælpe barnløse til at få deres store ønske opfyldt.

Læs mere her


15.11.2016

Vidensråd for Forebyggelse har i dag offentliggjort deres temarapport: Forebyggelse af nedsat frugtbarhed

Rapporten sætter fokus på den hyppigst forekommende sygdom i den reproduktive alder, nemlig nedsat frugtbarhed. Rapporten gennemgår evidensen for risikofaktorer for nedsat frugtbarhed herunder reproduktionssygdomme og sygdomme med reproduktive konsekvenser, seksuelt overførte sygdomme, stigende alder, kost, rygning, alkohol og motion samt vægt, brug af cannabis og anabole steroider, psykisk velbefindende og hormonforstyrrende stoffer i miljøet. Rapporten vurderer, hvilke indsatser der potentielt kan være med til at forebygge nedsat frugtbarhed, og den kommer med konkrete og evidensbaserede forebyggelsesråd på hhv. individniveau, ved reproduktiv sygdom og på samfundsniveau.

Se her, hvad rapporten anbefaler, at du selv kan gøre for at forebygge nedsat frugtbarhed.


01.10.2016

Mette Ørskov ansat som læge på klinikken.

Mette Ørskov er uddannet læge fra Odense Universitet, har Ph.D. graden i medicin (Aarhus Universitet), og er speciallæge i Gynækologi og Obstetrik. Mette har tidligere været fertilitetslæge på OUH, men er nu deltidsansat på hhv. IVF-syd (torsdag og fredag) og Gynækologisk-Obstetrisk afdeling i Kolding (mandag-onsdag). 


08.09.2016

Modtagelse af donoræg (ægdonation)

Vi er i den lykkelige situation, at vi nu igen kan tilbyde ægdonation til patienter, som ikke er i behandling på klinikken.

Kontakt os for yderligere information.


01.09.2016

Blastocystdyrkning bliver gratis.

Du/I kan, i samråd med os, vælge om æg-tilbagelægningen skal ske dag 2/3 eller på blastocyststadiet (dag 5/6).

Alle æg, som ikke lægges tilbage, dyrkes gratis videre til blastocyst stadiet og nedfryses ligeledes gratis.


01.07.2016

Malene Kloster er medejer af klinikken

Malene er blevet del af ledelsen og ejerkredsen af IVF-SYD.

Vi byder Malene velkommen og glæder os til det frugtbare samarbejde :-)


Nye regler vedrørende ægdonation.

Fra 1. juli 2016 bliver godtgørelsen per æg donation sat op fra 2.400 kroner til 7.000 kroner, og til efteråret indledes en folkeoplysningskampagne, som skal udbrede kendskabet til, at kvinder under 36 år kan blive donorer. 

»Jeg har mødt flere kvinder, der står i den ulykkelige situation, at de ikke kan få børn og har brug for andre kvinders hjælp. Jeg håber, at de nye initiativer vil resultere i flere donoræg, for det er der brug for«, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Hun står bag en aftale om nye regler for ægdonation, som i dag blev indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Konservative.

Med den politiske aftale kommer også en lovændring, der sikrer, at børn født ved hjælp af ægdonation kan få helsøskende. En regel om, at man kun kan donere på én klinik bliver afløst af et loft på seks donationer i alt. Da det offentlige kun yder hjælp til første barn, er den gældende lov reelt en forhindring for, at samme donor kan give æg til næste barn på en privatklinik.

 

Kilde: http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/ECE3209722/7000-kroner-per-donation-skal-sikre-nok-aeg-til-barnloese/

samt: https://stps.dk/da/nyheder/2016/nu-bliver-det-lettere-at-donere-aeg


01-05-2016

Generationsskifte

Vi har gennemført et generationsskifte på IVF-SYD, hvilket betyder, at Lone Petersen ikke længere har sin daglige gang på klinikken.

Vi ønsker Lone held og lykke fremover og takker for mange års godt samarbejde. 


23-03-2016

Zika virus

Styrelsen for Patientsikkerhed (tidligere Sundhedsstyrelsen) anbefaler, at sæddonorer (herunder også partnerdonation af sæd, dvs. gælder også for heteroseksuelle par) ikke donerer sæd til fertilitetsbehandling i 6 måneder efter hjemkomst fra et område med øget risiko for Zika virus infektion, så længe udbruddet varer. Dette betyder, at I skal sikre jer at manden i forholdet ikke laver en sædprøve til behandling på klinikken, hvis han har besøgt et land med risiko for Zika virus infektion indenfor de seneste 6 måneder.

Ligeledes anbefales det ikke at rejse til et område afficeret med Zika virus, hvis man er gravid eller planlægger at blive gravid.

Nedenfor kan du læse yderligere om Zika virus samt finde en oversigt over i hvilke lande, der er risiko for at blive smittet med Zika virus.

Links:

Områder med Zika virus

Serum Instituttets information om Zika virus

Sundhedsstyrelsens råd til kvinder, som er gravide eller planlægger graviditet


14-12-2015

Kronikertilskud

Fra den 1. januar 2016 bliver kronikertilskud givet automatisk og vi skal således ikke længere søge om det for jer.

Egenbetaling udgør 3830 kr (2015 tal). Læs mere om kronikertilskud.


02-11-2015

Er du i IVF-behandling på Skejby Sygehus?

Da fertilitetsklinikken på Skejby Sygehus lukker p. 31/12-2015 efterlades mange patienter i kø til behandling på fertilitetsklinikken i enten Horsens eller Skive. Hvis du/I er udredt og/eller har startet behandling og vil undgå denne ventetid, tilbyder vi rabat på 2000 kr. på enkeltbehandling og 6000 kr. på en 3 x pakkeløsning, se vores prisliste samt kontrakt på behandling. Behandlingen kan starte ved førstkommende menstruation. Ordningen tilbydes kun patienter, som har gennemgået maks 2 behandlinger før.


14. august 2015

Ny læge ansat på klinikken.

Vi har pr. 1. september ansat Malene Kloster som ekstra læge på IVF-SYD.

Malene kommer fra en afdelingslæge-stilling på Fertilitetsklinikken, OUH.


01. juli 2015

Kompensation ved ægdonation

Sundhedsstyrelsens vejledning (9351 af 26.05.2015) er trådt i kraft.

Hvis du ønsker at donere æg, må vi nu økonomisk kompensere dig med 400 kr. pr besøg på klinikken og 800 kr. den dag, du skal have taget æg ud.

Et typisk ægdonationsforløb indebærer 5 besøg på klinikken, dvs. vi må økonomisk kompensere dig 2400 kr.


23. marts 2015

LANDETS BEDSTE RESULTATER til barnløshedsbehandling

Hjemmesiden er nu opdateret med de nye behandlingsresultater for 2014, og vi kan med stor glæde notere os, at Fertilitetsklinik IVF-SYD i 2014 havde landets bedste behandlingsresultater, se mere her.


20.marts 2015

Har du behov for donorsæd?

Vi har en aftale med European Sperm Bank således, at du kan få gratis log in til deres hjemmeside.
Kontakt klinikken for at få dette log in ved at klikke Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 1. december 2013

Nyt vedrørende medmoderskab:

Fra d. 1. december 2013 trådte der nye regler i kraft omkring faderskab og medmoderskab, når der anvendes donorsæd i fertilitetsbehandling.
En medmoder kan i dag få samme rettigheder og forpligtelser overfor barnet, som faderen i et heteroseksuelt forhold.
Statsforvaltningens hjemmeside kan du/I finde mere om faderskab og medmoderskab, og du/I kan finde den blanket, der skal udfyldes og afleveres på klinikken inden behandlingsstart.
Du skal være opmærksom på, at der er særlige regler om faderskab/medmoderskab, når der anvendes en kendt sæddonor. På statsforvaltningen hjemmeside kan du/I læse mere om disse regler.


1. maj 2013

Endometrie priming

Nogle kvinder har gennemgået talrige IVF- behandlinger, hvor de har responderet fint på hormonpåvirkningen, udviklet en flot slimhinde i livmoderen og hver gang fået lagt flotte æg tilbage i livmoder uden at graviditet er opnået. Tilhører du denne gruppe kvinder, har et nyligt sammenlignende studie vist, at priming af slimhinden kan øge graviditetschancen, læs mere her.


16. Januar 2013.

Situationen omkring donorsæd i Danmark

Der er nu igen mulighed for at levere donorsæd til behandlinger på klinikken.
Vi kan imidlertid kun levere anonym donorsæd  med såkaldt basisprofil (hår- og øjenfarve samt vægt og højde) og har et begrænset udvalg af sæddonorer på lager.
Hvis du har specielle ønsker mht. sæddonation (anonym, ikke anonym - med basis eller udvidet profil, samt mulig kontaktbarhed ved barnets 18. år) må du selv sørge for at købe donorsæd ved en af de to sædbanker herhjemme (European Sperm Bank, Cryos).


11 Juni 2012

Ikke-anonym æg og sæddonation tillades i DK

Folketinget har d. 8. juni 2012 vedtaget ny lov om kunstig befrugtning.

Det væsentligste i den nye lov er:

  1. Sæddonation, donation af sæd kan ske både anonymt og ikke-anonymt til både par og enlige.
  2. Ægdonation, ikke-anonym donation af æg samt såkaldt krydsdonation tillades.
  3. Nedfrosne befrugtede æg samt nedfrosset sæd, skal ikke længere destrueres ved mandens evt. død.
  4. Ubefrugtede og befrugtede nedfrosne æg skal dog fortsat destrueres ved kvindes evt. død.
  5. Nedfrosne ubefrugtede og befrugtede æg må udføres af landet.

Loven træder i kraft d. 1. oktober 2012, se links til lovtekst og bemærkninger.


Aug 2011

Assisteret klækning.

Assisteret klækning (assisted hatching) har vist sig i en stor meta-analyse at øge chancen for graviditet med 1,7 gange i patienter, som har fået lagt embryoner tilbage flere gange, se mere her.

Aug 2011

Nyt middel hjælper mod gentagne spontane aborter.

Nyt dyrkningsmedie hjælper kvinder, som lider af gentagne spontane aborter, se mere her.

April 2011

TimeLapse - videooptagelse af befrugtede æg.

Videooptagelser af de befrugtede ægs delingsmønstre kan måske øge graviditetsraten efter IVF-behandling.
Stort studie undervejs ledet af IVF-SYD, se mere her.

Fra 1. juli i år bliver godtgørelsen per donation sat op fra 2.400 kroner til 7.000 kroner, og til efteråret indledes en folkeoplysningskampagne, som skal udbrede kendskabet til, at kvinder under 36 år kan blive donorer.

 

7.000 kroner er langt mere rimeligt i forhold til den indsats, det kræver at donere æg

Elisabeth Carlsen, Dansk Fertilitetsselskab

 

»Jeg har mødt flere kvinder, der står i den ulykkelige situation, at de ikke kan få børn og har brug for andre kvinders hjælp. Jeg håber, at de nye initiativer vil resultere i flere donoræg, for det er der brug for«, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Hun står bag en aftale om nye regler for ægdonation, som i dag blev indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Konservative.

Spørg lægen nu
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Hjemmesiden anvender cookies til statistik, denne information deles med tredjepart. Læs mere omkring cookies under Privatlivs- og cookiepolitik.Jeg tillader cookiesOK

EU Cookie Directive Plugin Information